CE ESTE BARRE-UL?

Metoda Barré armonizează antrenamentele tradiționale de Pilates, elemente de Kinetoterapie și mișcări de baza din Balet, pentru un corp armonios și tonifiat.
Antrenamentele de Barré se desfășoară la bara de balet sau utilizând spătarul unui scaun.

 CUM S-A DEZVOLTAT METODA BARRE?

Antrenamentul de Barre implică musculatura întregului corp și este axat în același timp pe lungirea și întărirea musculaturii, oferind o intensitate ridicată și un impact scăzut.

CARE ESTE POVESTEA?

Conceptul de Barre Fitness a evoluat prima oara în anii 1940 când o dansatoare germană pe nume Lotte Berk a dezvoltat o rutină de antrenament folosind bara de balet, care se adresa în primul rând persoanelor cu probleme de spate. Ideea a fost să încorporeze terapiile de reabilitare cu practica ei de dansatoare pentru a construi un spate puternic în cadrul recuperării. Metoda Lotte Berk s-a nascut în 1959 în Londra, Anglia, de unde a migrat în Statele Unite în 1971. Lydia Bach, o studentă a Lottei Berk deschide un studio în New York. Mai târziu, metoda a fost adaptată de Carl Diehl, primul studio deschizandu-se în anul 2000. Între anii 2001 și 2013, această mișcare a luat o imensă amploare, devenind cel mai popular trend de fitness din Statele Unite.